FA VIRÁGLÁDA KÉSZITÉS


A tartalomhoz

KÉSZITÉS

/KEZELÉS 

......A fa virágládák többnyire szárított és válogatott I oszt. anyagból készülnek,
általában a fenyő alapanyagot kedveljük, hiszen megfelelõen jó kezelésekkel, semmivel sem marad le egy másik fa fajtától, tartóság és idõtállóságban.

......Így a fenyõ alapanyag virágládáink és kiegészítõk árképzése, jóval alacsonyabb, mint másik faanyagból készültek, kimagasló minõség és tartósság mellett.

......A virágládák kivitelét: csapolt sarkú, egyenes sarkú, oszlopos sarkú, vagy masszív fém kerettel is készítjük.
......

A faanyag előkészítése után (gyalulva, széleit fózolva, felület csiszolva...) erős vízálló ragasztással, tűzőkapocs, szegek és facsavarokkal építjük össze.

......A kezelés (beültetésre készen):
 

  • - 1 réteg gombásodás és rovar elleni anyag, kívül-belül.

  • - 3 réteg belső korszerű rugalmas, időtálló (több mint 10 év)vízhatlan kezelés, így nem kell fólia vagy betét.

  • - 3 réteg külsõ falazúr időjárás és uv. álló, a kereskedelemben kapható minőségi gyártóktól. (a kezelés színét a megrendelő kérése alapján).


......A belső felület impregnálása jó minőségű speciális, rugalmas, tartós, vízhatlan anyaggal történik, ami helyettesíti a *műanyag fóliákat, vagy egyéb betéteket*
Így megnövelve akár duplájára a fa élet tartalmát.


......Természetesen kérésre müanyag fóliás vagy geotextil betétezést is használhatunk, viszont ezt kevésbé vagy egyáltalán nem javasoljuk.

......A külső kezelés uv. álló kültéri fa lazúrral történik vagy pácolás után színtelen lakkal.

......A fafelületet kérésre égetjük ami egy rusztikus hatást idéz elő, így a fa erezete mintásabb, mutatósabb (sötétebb) lesz.

......Kérésre a fa termékeket kezelés nélkül is elkészítjük vagy a megrendelő igénye szerint.

......Természetesen elkötelezve vagyunk a szép, időtálló kivitel iránt, ezáltal, min. 2 év jótálást vállalunk.

 Rendszeres karbantartással (külső 2-3 évente, belűről nem kell..)  általunk kivitelezett virágláda megőrzi 10 év feletti szép esztétikát és tartósságot.Minta (fotó) vagy rajz alapján bármilyen formát elkészítünk !* Tapasztalatunk hogy egy a fa felületre amire műanyag fóliát vagy geo-textilt tesznek(vagy más hasonlót) a fa és a fólia közötti légrésben a pára tartalom és hő ingadozások hatására, kialakul egy tökéletes táp talaj, baktériumok, penész gombák, rovarok számára, így korhadás véget jelentősen csökken a fa élettartalma... 


Vissza a tartalomhoz | Vissza a fõmenübe